Dodatno samopouzdanje kroz borbu

Košarkaši Crvene zvezde mts u posljednjoj utakmici kao domaćini u ovogodišnjem izdanju Evrolige, dočekuju ekipu Reala iz Madrida.

Paradoksalna je situacija da Zvezda sa najtrofejnijim evropskim timom Realom igra rezultatski nebitan meč, dok je tri dana kasnije očekuje mnogo bitniji meč sa Mornarom u polufinalu ABA lige.

Realu treba pobjeda za revanš Zvezdi za poraz iz prvog dijela sezone, te za što bolju poziciju u plej ofu.

“Pretpostavljam da Real dolazi sa dodatnim motivom, pored motiva što boljeg plasmana pred početak plej-ofa. Taj motiv je poraz od nas u Madridu. Vjerujem da svaki poraz koji je Real imao ove sezone, ih je poremetio u plasmanu. Mi sa druge strane ulazimo u utakmicu protiv Reala sa potpuno drugačijim motivima nego posljednjih par utakmica moraćemo da odigramo na boljem energetskom, ratničkom, višem nivou, jer je ovoj ekipi očigledmo potrebno dodatno samopozdanje kroz borbu”, rekao je trener crveno-bijelih Dušan Alimpijević i nastavio:

“Ove dvije utakmice energetskog pražnjenja dovele su i do ispadanja iz takmičarskog ritma, jer nisu imale rezultatski značaj. Bez obzira na to, ovoj utakmici ćemo moramo drugačije da pristupimo. Ono što nas dodatno obavezuje jeste da je to utakmica koja je posljednja u Pioniru u Evroligi. Sa tom utakmicom zatvaramo sezonu pred našim navijačima. Imamo obavezu da se na častan i dostojanstven način oprostimo od ove sezone, koja je bila izuzetna dobra. Ovih 11 pobjeda u našoj prvoj sezoni je jako dobar rezultat, i željećemo da taj skor popravimo već u petak. Real nije protivnik kome se prijeti, ali mi imamo svoje motive za ovu utakmicu”, rekao je Alimpijević i dodao da je Pero Antić doživio distorziju skočnog zgloba na treningu u utorak uveče, i da neće biti u tima za ovaj meč.

Takođe, trener crveno-bijelih je dodao da su pregledi Nemanje Dangubića u SAD pokazali da je stanje povrijeđenog koljena beka Zvezde mnogo bolje nego što su govorile prvobitne prognoze, i da postoji mogućnost da se Nemanja vrati u ekipu za domaću ligu.

Dejan Davidovac u posljednje tri utakmice je ponajbolji igrač crveno-bijelih.

“Očekuje nas teška utakmica, Real se bori za četvrtu poziciju na tabeli, njima je ova utakmica jako važna. Mi smo ih pobijedili u Madridu, gdje smo odigrali jednu od najboljih i ako želimo da zabilježimo nove bodove, treba da ponovimo igru iz tog meča,čime bi na pravi način ušli u pripremu utakmice sa Mornarnom”, rekao je Davidovac.

Parovi 29. kola:

četvrtak

Himki – Fenerbahče 17.45
Efes – Barselona 19.45
Bamberg – Milano 20.00
Baskonija – Makabi 21.00

petak

Unikaha – Olimpijakos 18.00
Crvena zvezda – Real Madrid 19.00
Žalgiris – CSKA Moskva 19.00
Panatinaikos – Valensija 20.15

Tabela: CSKA 23-5, Fenerbahče 20-8, Olimpijakos 19-9, Real Madrid 17-11, Panatinaikos 17-11, Himki 16-12, Žalgiris 16-12, Baskonija 15-13, Makabi 13-15, Bamberg 11-17, Valensija 11-17, Crvena zvezda 11-17, Unikaha 11-17, Milano 9-19, Barselona 9-19, Efes 6-22.

foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili