Bajić zadovoljan pobjedom

foto:kosarka24.ba

Izjave trenera poslije meča Igokea – Borac.

Igokea je slavila tešku pobjedu protiv čačanskog Borca u meču 9.kola ABA lige. Na kraju je bilo 73:71. Prije ovog meča trener Igokee Dragan Bajić je upozoravao da njegov tim očekuje teška utakmica.

“Čestitam ekipi Borca na fer i korektnoj borbi i želim im puno sreće u nastavku prvenstva, mislim da igraju dobro. Ono što sam i u najavi utakmice rekao da je jako nezgodan tim, da su oni sve ove utakmice koje su do sad odigrali pokazali da igraju lijepu košarku i da imaju određeni kvalitet što su i pokazali u večerašnjoj utakmici. U najavi utakmice sam govorio da je ovo za nas najteža utakmica od početka lige, to se i ispostavilo tako. Moglo se vidjeti da je bilo vrlo teško. Prvo poluvrijeme i otvaranje je bilo puno nervoze i puno grešaka, 11 izgubljenih lopti ali segment kojim mogu biti zadovoljan je 32 poena. Ipak ekipa Borca je ekipa koja igra ne veliki broj poena i 32 poena kad spustiš neku ekipu kao Borac ispostavi se jako dobro. Međutim ono što se pokazalo tokom čitave utakmice i posebno u drugom poluvremenu da je ekipa iz Čačka jako napadački nezgodna jer igraju sa nižom postavom gdje svaki od 5 igrača širi, i to je jako teško kontrolisati i odbraniti”, rekao je Bajić i nastavio:

“U nekim momentima smo i uspjevali a u nekima i ne. U nekima smo pravili neke katastrofalne greške kad je odbrana u pitanju, brzo smo ušli u bonus u jednom periodu i omogućili ekipi Borca da postigne lagane poene kroz slobodna bacanja. Nervoza se pokazala i kada je napad u pitanju a razlog toga je sve to što smo prošli u novembru gdje smo odigrali samo dvije utakmice, gdje nismo imali pravi trenažni proces radimo 5 na 5 i to se sve osjetilo kroz ovu utakmicu. Mi smo na kraju zadovoljni ovom pobjedom, čestitao sam svojim momcima i moramo da dobro analiziramo ovu utakmicu i da već u sljedeću uđemo sa više koncentracije i odgovornosti kad je igra u pitanju.”

Marko Marinović, trener Borca čestitao je Igokei na pobjedi.

“Prvo da čestitam Igokei na jednoj fer i korektnoj utakmici. Mi smo isto odigrali jedno dobro drugo poluvrijeme. Igrači su se pokazali karakterom i vratili iz nekog minusa i bili u situaciji da pobjede, ali vraćamo se opet na ono staro da imamo problem sa tim iskustvom. Ja ponesem utakmicom “zelen kao trener”, nismo uspjeli da pozovemo taj tajm-aut na kraju jer se sve izdešavalo jako brzo i Igokea je dobila utakmicu. Još jednom čestitam njima i čestitam mojim momcima koji su se borili i bili opet u prilici vrlo blizu pobjede. Mislim i da smo mi pobjedili ne bi bilo zasluženo. Još jednom želim im svu sreću u nastavku sezone a mi se opet vraćamo na posao, vraćamo se treningu i nastavljamo dalje.”

foto:kosarka24.ba

About The Author