Igokea otputovala za Bugarsku. Problem manjak pripremnih mečeva

Košarkaši Igokee otputovali su u Bugarsku na kvalifikacioni turnir za plasman u FIBA Ligu šampiona.

U Botevgradu će Igokea pokušati doći do grupne faze FIBA Lige šampiona. Prva prepreka u srijedu od 19 časova i 30 minuta (ATV) je rumunski Kluž. Trener Dragan Bajić imao je puno problema tokom pripremnog perioda. Pošto su imali par zaraženih igrača virusom Korona, nisu uspjeli odigrati dovoljan broj pripremnih mečeva, što je izuzetno bitno u ovom dijelu sezone. Igokea je odigrala samo četiri pripremne utakmice.

“Da smo imali dovoljan broj pripremnih mečeva javno bih rekao da smo favoriti. Ovako to ne mogu reći. Kod ekipe se osjeti nedostatak mečeva koji su potrebni da postignemo željenu formu”, rekao je Bajić.

Marko Jošilo poručuje kako su igrači maksimlano motivisani.

“Očekujem jednu tešku utakmicu. Moramo biti na maksimumu od prvog do posljednjeg minuta. Znamo kako igraju ekipe vođene od strane Duška Vujoševića sa snažnom odbranom. Mislim da možemo da im odgovorimo. Radujemo se toj utakmici, znamo šta nas čeka, ozbiljan protivnik koji radi u kontinuitetu. Nema popravnog, siguran sam da će biti tvrda utakmica. Krenuli smo s pripremama na vrijeme, svi smo svjesni šta nas tamo čeka, mislim da smo spremni za turnir”, , kaže Jošilo.

Ukoliko prođu rumune za grupnu fazu će igrati sa boljim iz duela Friburg (Švajcarska) – Sporting Lisabon (Portugalija). Pobjednik tog susreta izboriće nastup u grupnoj fazi takmičenja, gdje su već žrijebani Darušafaka, Ostende, Hapoel Jerusalim, Brindizi, Limož, San Pablo Burgos i Turk Telekom.

Biće ovo drugo učešće Igokee u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona. Prvi put su nastupili 2016. kada je u dvomeču Mornar iz Bara bio bolji.

foto: Krka

About The Author