Virus ušao i u KK Split: Cijela ekipa u izolaciji

Problemi za KK Split.

Povratnik u ABA ligu KK Split našao se u problemu. kako su saopštili jedan igrač tog tima pozitivan je na koronavirus i kompletna ekipa je stavljena u izolaciju.

Igrač koji je pozitivan na testu, posljednji trening je odradio početkom sedmice, kada je osjetio malaksalost, nakon čega je u subotu testiran na COVID-19. Split je u petak imao zakazanu prijateljsku utakmicu protiv Šibenke na Baldekinu, ali je u posljednji trenutak otkazana.

Svi igrači i stručni štab u sljedećim će danima biti podvrgnuti testiranju, nakon čega će biti odlučeno kako će i na koji način će se nastaviti pripreme ekipe.

Obavještavamo javnost da je jedan igrač KK Splita pozitivan na Covid-19. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) identitet zaraženog igrača nećemo objaviti. KK Split će u suradnji s epidemiološkom službom Nastavnog zavoda za javno zdravstvo izvijestiti o narednim potezima. Također, o svim detaljima KK Split je izvijestio Hrvatski košarkaški savez i vodstvo ABA lige. U dosadašnjem dijelu rada KK Split je provodio sve epidemiološke mjere, sukladno uputama svih nadležnih službi“, saopšteno je iz kluba.

foto: KK Split

About The Author