Kao istaknuti sportski radnik, trener i predsjednik Košarkaškog kluba „Una“, Drago Pekić ostavio je neizbrisiv trag u istoriji sporta Kozarske Dubice.

Popularnom „Šilji“ posthumno je dodijeljena Plaketa za dugogodišnji doprinos razvoju košarke u Srpskoj. Plaketu je Pekićevoj porodicu uručio predsjednik Košarkaškog saveza Srpske, Boris Spasojević.

“Znači nam mnogo ovaj gest Košarkaškog kluba, odnosno tatinih kolega koji su organizovali ovo, jer je on svoj život posvetio košarci”, rekao je Borna Pekić, Draganov sin.

“Nadam se da ćemo se uvijek sjećati Drage, pošto je on bio veliki čovjek i sportista, i iza sebe je uvijek ostavljao dobre generacije košarkaša”, riječi su predsjednika Košarkaškog saveza Republike Srpske Borisa Spasojevića.

Na memorijalnoj utakmici, koja je zbog aktuelne epidemiološke situacije odigrana pred praznim tribinama, nastupili su Pekićevi košarkaški prijatelji iz rodne Kozarske Dubice, Novog Grada, Drvara, Banjaluke, Aleksandrovca, Petrovca i Prijedora. Rezultat je bio u drugom planu.

Memorijalu je prisustvovao i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je istakao da je sa Pekićem svojevremeno „ukrštao koplja na košarkaškim terenima“, nazvavši Šilju jednim od najboljih košarkaša tog vremena na ovim prostorima.

“Njegove i moje kolege iz Kozarske Dubice koji su igrali u tim timovima su odlučili da obilježe na ovaj način da se sjećanje na Pekića zadrži, pozvali su mene, i zato sam tu, poštujući njegovu, u onim uslovima košarkašku veličinu”, rekao je Dodik.

Drago Pekić Šiljo preminuo je 26. marta prošle godine u 63. godini života.

foto:kosarka24.ba

About The Author