Banjalučanin potpisao profesionalni ugovor sa Cedevita Olimpijom

Aleksa Gatarić potpisao profesionalni ugovor sa Cedevita Olimpijom. odmah proslijeđen u ekipu Cedevita Junior.

Banjalučanin je nedavno napunio 18 godina i potpisao je ugovor sa Cedevita Olimpijom. On je iz banjalučkog KK Ruki prešao u Cedevitu prije dvije godine i bio je jedan od najboljih mladih igrača tog tima, čiji se seniorski pogon preselio u Ljubljanu, a mlađe kategorije su ostale u Zagrebu.

“Pratili smo razvoj Aleksa Gatarića već duže vrijeme. Posljednje, ali ne najmanje bitno, 2018. godine pridružio se tadašnjoj zagrebačkoj Cedeviti, a spajanjem s ljubljanskom Olimpijom, postao je i član Cedevite Junior. Jedini logičan korak u njegovoj sportskoj karijeri je potpisivanje profesionalnog ugovora sa Cedevitom Olimpia, i drago nam je što je prepoznao dobru priču u našem zajedničkom projektu i da će nam nastaviti vjerovati u svoj lični i košarkaški razvoj. Aleksa će se moći dokazati u Cedeviti Junior i uz naporan rad, vrata tima u Ljubljani uskoro će biti potpuno otvorena i za njega”, rekao je Sani Bečirović sportski direktor Cedevita Olimpije.

“Velika je čast imati priliku da se potpišem profesionalni ugovor sa Cedevitom Olimpijom. Otkako sam u Zagreb došao u Cedevitu, to je bio cilj koji sam uspio da postignem svojim radom. Sada je na meni. Dokazao sam se u Cedeviti Junior, što je odlično okruženje za razvoj mladog igrača. Moram učiniti sve na terenu da pokucam na vrata prvog tima Cedevite Olimpije“, rekao je Gatarić.

foto:cedevita olimpija

About The Author