Bokan određuje ko će u plej of

foto:KKBuducnost

Predsjednik Budućnosti iznio novi prijedlog za završetak ABA lige.

Izvjesno je da je Partizan obezbijedio prvo mjesto pred plej of. Iako nije odigrano posljednje kolo, te je nepoznanica ko će u plej of, pošto ima dosta kombinacija, a u nekima i Zvezda u slučaju poraza od Zadra može da izgubi treće mjesto, dok se Mornar i Cedevita Olimpija bore za četvrtu poziciju, predsjednik Budućnosti Dragan Bokan sebi daje za pravo da on odredi ko će u plej of i određuje i parove. Tako bi po njemu u polufinau igrali Partizan – Mornar i Zvezda – Budućnost. Iako je na tabeli kolo prije kraja Cedevita Olimpija na četvrtom, a Mornar na petom mjestu. Da bi Zvezdi bilo ugroženo treće mjesto, uz poraz od Zadra istovremeno bi Cedevita Olimpija morala da savlada Krku u gostima, a Mornar da, takođe u gostima, savlada Megu. U tom slučaju sve tri ekipe bi imale skor 14-8, pa bi se onda pravila mini-tabela na osnovu rezultata Zvezde, Mornara i Cedevita Olimpije u međusobnim susretima.

Ovu ideju saopštiće i klubovima ABA lige koji će imati zajednički sastanak piten videopoziva u srijedu. Zalaže se da se sezona završi na terenu, što je i logično, ali na terenu ne traži parove plej ofa. Mornar je u najboljoj poziciji pošto ako bi pobijedio Megu u gostima bio bi četvrti, ali sve je to u domenu nagađanja, šta bi bilo kad bi bilo.

„Ono što je sigurno je da Partizan želi da se sezona završi konstatovanjem trenutnog stanja na tabeli. To mu odgovara. Budućnost želi da igra, jer jedino kroz igru može biti šampion. Crvena zvezda sve propušteno u ovoj sezoni traži da nadoknadi kroz završnicu. U ovom trenutku slobodno mogu reći da, za nas, četvrto mjesto u ABA pripada Mornaru. Predložiću da u završnici polufinala budu Partizan – Mornar i Budućnost Voli – Crvena zvezda“, rekao je Bokan za “Pobjedu”.

Nudi da Podgorica bude domaćin finalnog turnira.

Pozdraviću i čestitati ljudima koji vode medicinski dio borbe protiv virusa korona u našoj zemlji. Tu imamo rezultate među najboljima u Evropi. Imajući to u vidu, trend da imamo smanjen broj oboljelih na dnevnom nivou, sve govori da bi Crna Gora mogla najbolje proći u regionu. Budućnost i Podgorica su spremni, ako se saglase drugi klubovi i ako situacija sa epidemijom bude povoljna, jer je to ipak sada najbitnije, da organizujemo Fajnal for ABA u Podgorici. U junu, julu, septembru, nebitno. Država Crna Gora i Koordinacioni odbor u okviru Ministarstva zdravlja ulivaju poverenje da možemo organizovati takav događaj. Naravno, bez prisustva publike“.

foto:KK Buducnost

About The Author