Preokret PARTIZANA u Bolonji

Partizan u Bolonji savladao Virtus u meču petog kola Top 16 faze Evrokupa.

Crno bijeli su slavili pobjedu 82:84 (18:13,29:22,21:28,14:21) i kao prvi iz grupe idu u nastavak takmičenja. Crno bijeli su na učinku (4-1).

Kultna dvorana “PalaDoca” u Bolonji bila je mjesto dešavanja još jednog duela za pamćenje evropskih velikana. U prvom redu meč je posmatrao čovjek koji je sa oba kluba bio šampion Evrope, Predrag Danilović.

U prvom dijelu je klub u kojem je završio karijeru, a koga sa klupe predvodi saigrač iz šampionskih dana u Partizanu Aleksandar Đorđević, vodio konstantno. Na poluvremenu je domaći tim predvođen Milošem Teodosićem imao 12 poena prednosti, a problem je bila i povreda Nemanje Gordića.

Početkom drugog poluvremena Virtus odlazi i na prednost od 15 poena, ali pjesma Grobara u Bolonji ne prestaje i njihovi ljubimci polako hvataju ritam. Mladi Trifunović, Jaramaz i Mozli donijeli su energiju u igru Partiizana i crno bijeli pred posljednju četvrtinu zaostaju samo pet poena 68:63.

U posljednjoj četvrtini, Partizan je korak po korak topio prednost Virtusa. Volden je odigrao maestralnu partiju, a meč viner je Rade Zagorac, koji je ukrao loptu i položio za potpuni preokret Partizana.

Imao je Miloš Teodosić šansu da trojkom donese trijumf Virtusu, ali je bio neprecizan, pa je Volden uhvatio ofanzivni skok, bio fauliran i ubacio jedno slobodno bacanje dok domaćin za 1.9 sekundi nije mogao mnogo toga.

Kori Volden bio je apsolutni heroj Partizana sa 29 poena, 5 skokova, 2 asistencije i 3 ukradene lopte. Rašon Tomas je imao 10 poena uz 6 skokova, Uroš Trifunović je imao osam poena i 4 skoka.

Na drugoj strani sjajan je bio srpski tandem. Miloš Teodosić je postigao 24 poena uz 10 asistencija i 5 skokova, dok je Stefan Marković postigao 17 uz 3 skoka, 4 asistencije i 3 ukradene lopte.

foto:KK Partizan

About The Author