Talić i Bajić: Maksimalno na Mornar

Košarkaši Igokee u petak dočekuju Mornar u meču 13. kola ABA lige.

Mornar je u posljednje vrijeme u dobroj formi. U regionalnoj ligi su vezali tri pobjede i nalaze se na sedmom mjestu zajedno sa Crvenom zvezdom. Obe ekipa imaju po sedam pobjeda i pet poraza. Uz to na ionako kvalitetnu spoljnu liniju dodali su Lensa Herisa, koji je Igokei u dresu Primorske prije 15 dana ubacio 35 poena.

Igokea je na začelju tabele zajedno sa Megom. Obe ekipe imaju po dvije pobjede. Trener Igokee Dragan Bajić u petak ne može računati na povrijeđene Vaidasa Kariniauskasa, Kinana Evansa i Marka Tomasa

“Svaka utakmica je teška i svaka je jako bitna. Sljedeća je Mornar, sjajan tim, u dobrom su ritmu tri vezane pobjede sa ambicijama da se bore za prve četiri pozicije. Neće biti lako, imaju individualni kvalitet na svim pozicijama. Pokušali smo se spremiti maksimalno. Moramo se boriti za svaku loptu, bitna pobjeda za nastavak sezone. Da li će biti dovoljno za neki pozitivan rezultat vidjećemo poslije utakmice. Imamo problema, ali onaj ko je zdrav on će igrati i nadam se da će svi dati svoj maksimum”, rekao je u najavi meča trener Igokee Dragan Bajić.

Darko Talić i zadnje vrijeme koristi šansu koja mu se ukazala. Partizanu je dao 13 poena, dok je protiv Proma u Ligi BiH bio najefikasniji sa 19 poena.

Svi su sjajni šuteri, spremićemo ćemo za neke njihove igrače odbrane, ali moramo biti svjesni da samo sa maksimalnim angažmanom možemo doći do pobjede. Mornar je kvalitetan, nadaćemo se da će oni nešto promašiti sa vanjske linije i da uz neki dobar napad možemo doći do pobjede. Momenat je takav da u svakoj situaciji moramo ići na trijumf “.

ABA LIGA 13. KOLO

petak

Igokea – Mornar 20.00

nedjelja

Cibona – Cedevita Olimpija 12.00

Krka – Zadar 18.00

Partizan – Primorska 21.00

ponedjeljak

Budućnost – Crvena zvezda 18.00

Mega – FMP 21.00

TABELA: Budućnost 9-3, Partizan 9-3, Cedevita Olimpija 9-3, FMP 8-4,Primorska 8-4, Mornar 7-5, Crvena zvezda 7-5, Krka 4-8, Cibona 4-8, Zadar 3-9, Igokea 2-10, Mega 2-10.

foto:Igokea/Nikola Vuruna

About The Author