Srbija ima kvalitet da formira sopstvenu ligu

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Predrag Drobnjak smatra da Srbija ima potencijal da napravi jako domaće takmičenja, ali naglašava da je potrebno mnogo toga uraditi kako bi se sa reči prešlo na djela.

Ako mene lično pitate, ja mislim da Srbija ima kvalitet da napravi sopstvenu ligu i da iz te lige napravi neke bolje rezultate. To je moje lično mišljenje, iako meni kao skautu mnogo više odgovara da gledam Jadransku ligu, ali ponavljam, Srbija ima kvalitet i potencijal da formira svoju ligu,” izjavio je Drobnjak za “Sportklub” i dodao:

“Naravno, mora mnogo stvari da se uradi. S obzirom na to da smo u 2019. godini, finansijski aspekt je najvažniji. Neophodno je ligu oblikovati, formirati sponzorski pul, TV prava, ima milion stvari… U svakom slučaju, Srbija ima potencijal i kvaltiet da napravi sopstvenu ligu.”

Partizan, Crvena zvezda, Mega Bemaks i FMP u prvom dijelu sezone igraju samo u ABA ligi, dok Borac iz Čačka, Dinamik i Novi Pazar uporedo sa domaćim takmičenjem učestvuju i u ABA 2 ligi.

foto:printscreen/SK

About The Author