Trinkijeri: Samo da nema udaraca ispod pojasa

Trener Partizana u predstojećem meču protiv Crvene zvezde, ali i o sudijama, pritiscima..

U subotu se igra odlučujuća utakmica za finale ABA lige između Partizana i Crvene zvezde. Tokom poplufinalne serije pljuštala su saopštenja oba kluba, vrijeđan je trener Partizana, analizirale su se sudijske odluke. Trener crno bijelih nije se upuštao u analize suđenja sve do danas.

Pomenuo je sudiju Iliju Beloševića kao nekoga na kome je bio veliki pritisak u prvoj utakmici u kojoj je Crvena zvezda pobijedila.

Nisam iz Beograda, nisam sa Balkana u potpunosti, ali ako se ja ne derem, ne galamim, ne čupam kosu, to ne znači da ne vidim. Da ne primećujem stvari. Mi smo svi puno godina u ovom biznisu. Vidjeli smo mnogo stvari. Nije ekskluziva pritisak u Srbiji, ali je ovde malo brutalnije. Malo, kako da kažem, više krvi ima. Samo se nadam da taj brutalni pritisak neće uticati na ljude koji imaju izuzetno težak posao. Na sudije. Jer svi smo vidjeli prvu utakmicu. Vrhunske sudije su osjetile pritisak. Jer je bio izvanredan pritisak, brutalan pritisak. I samo se nadam da ne bude još jedan Belošević koji je u nekim situacijama osjetio pritisak. Nije to lako, ne kažem da je lako. To je jako teško preživjeti“.

Bokserskim žargonom je objasnio polufinalnu seriju.

Kao što sam rekao, ovo je kao boks meč. Prva runda je pripala Zvezdi, druga nama. Treća i posljednja biće ´all-in´. I moraš biti agresivan i jako pametan. Obožavam boks jer je to plemenit sport, vještina. Samo se nadam da neće biti udaraca ispod pojasa. Želim da bude prava utakmica, sportska, muška…”kaže Trinkijeri i dodaje da je njegovoj ekipi bio cilj da dođe do majstorice.

Prije polufinalne serije sam rekao da je ovo visoki momenat za srpsku košarku. I bio sam zbilja u pravu. Zato što su se posljednje četiri utakmice riješile na jednu loptu. To niko u Evropi nema. To su bile taktičke situacije, energija, bilo je talenta, igrača, publike. Mislim da je to jako važno za srpsku košarku. Da postoji neka kompeticija. Imamo fantastičnu vizit kartu. Četiri utakmice zaredom na jednu loptu. To je jako rijetkoPripremamo se da budemo još bolje, mentalno, taktički. Jedna utakmica. Bio nam je cilj da budemo ovde. Svaki put smo se malo približili, skratili distancu i sada ide majstorica. Da svi uživaju. Prva utakmica je bila napad, druga je bila borba, odbrana, fizička utakmica. Šta će biti treća…”.

Treći meč na programu je u subotu od 18 časova, a domaćin je Crvena zvezda.

Foto:kosarka24.ba

About The Author

Možda ste propustili