Trinkijeri: Nevjerovatno

Andrea Trinkijeri i Novica Veličković nakon osvojenog Kupa.

Partizan je osvojio Kup Radivoja Koraća. U finalu su poenima Dćoka Lendejla pobijedili Crvenu zvezdu 76:74.

“Nevjerovatno! Čestitam mojim igračima. Borili smo se, znate, finala nikada nisu laka za igranje, griješili smo, ali što je najbitnije dobili smo ovu utakmicu” , rekao je Andrea Trinkijeri, trener Partizana, kome je to prvi trofej sa ovim klubom.

“Iskreno čestitam Zvezdi na fer i čvrstoj igri. Bilo je puno preokreta, igrali smo muški i borili se. Zbog svega toga cijenim rivala, ovo je sport, zato im čestitam kako su se borili… Finale je uvijek ovako, pobijedili smo na jednu loptu, mogla je da slavi i Zvezda… Imali smo fantastičnu egzekuciju na 1.1 sekundu prije kraja, bio je baš dobar pas, čist faul, pogledao sam snimak… Mogli smo i prije da riješimo meč, ali nam je falilo zagrađivanje. U posljednja tri i po minuta smo preokrenuli sa par sjajnih odbrana. Lijepo je osvojiti trofej u februarau, ali ima još puno da se radi. Čestitam mojim igračima i svima koji su pomogli da napravimo ovaj uspjeh, idemo dalje…”, rekao je Italijan.

Kapiten Partizana, Novica Veličković, nije krio oduševljenje:

“Dobro smo igrali, čvrsto, naš timski duh, ova naša energija, timska borba… Nismo pali osim onih par minuta kada je Zvezda uspjela da povede, naravno, čestitam Zvezdi na borbi, ali najvažnije je da smo pobijedili ovo. Moraš da očekuješ u ovakvim završnicama da će neki igrači preuzimati odgovornost na sebe i čestitam na tome. Zajedništvo koje vlada kod nas je nešto nevjerovatno”.

foto:printscreen/youtube

About The Author

Možda ste propustili