Novi tripl dabl Jokića, Bogdan i Bjelica dobri

Nikola Jokić zabilježio osmi tripl dabl sezone.

Košarkaši Denver Nagetsa pobijedili su na gostovanju Nju Orleans Pelikanse sa 105:99. Nikola Jokić vodio je Denver do pobjede  tripl-dabl učinkom – 20 poena (9/16 iz igre), 13 skokova i 10 asistencija, uz tri ukradene lopte i dvije blokade.

Uz to, njegova četiri poena bila su ključna u posljednjem minutu meča, kad su se Pelikansi primakli na 100:99. Za Jokića je ovo ukupno 24. tripl dabl u karijeri. Nagetsi sada imaju skor od 35-15, dok su Pelikansi na 23-29.

“Trener mi vjeruje, saigrači mi vjeruju, vidjeli ste da mi tri puta spuštaju loptu… Kada je tako, onda ću da dam sve od sebe da poentiram. Imam samopouzdanja, čak sam i promašio nekoliko šuteva prije ta dva posljednja polaganja. Osjećam se jako dobro sada. Nije da sam posebno razmišljao o tome, samo se desilo. Jesmo igrali akciju na mene, ali nikad ne znam hoću li ići na koš, dodati… Imao sam vjeru u sebe, pogotovo zato što mi ju je Geri (Heris) vratio nekoliko puta“, rekao je Jokić.

https://www.youtube.com/watch?v=cO-OvdxPe3o

Košarkaši Sakramenta ubedljivo su pobijedili Atlantu 135:113.

Bogdan Bogdanović je meč završio sa 16 poena, sedam asistencija i četiri skoka, dok je Nemanja Bjelica dao 12 poena i imao osam skokova.

https://www.youtube.com/watch?v=o35rv4LKWpg

Košarkaši Dalasa ubjedljivo su savladali Njujork Nikse u Medison Skver Gardenu – 114:90.

Slovenac Luka Dončić imao 16 poena , osam skokova i pet asistencija, a Dirk Novicki je trijumfu doprinio sa 14 poena.

Na drugoj strani Mario Hezonja 13 poena.

Portland Trejlblejzersi pobijedili su kod kuće Jutu Džez -132:105. Blejzersi su odigrali nevjerovatnu prvu dionicu, u kojoj su ubacili čak 45 poena. Nurkić zbog povrede koljena nije igrao na ovom meču.

foto:nba

About The Author

Možda ste propustili