Alimpijević zadovoljan

Dušan Alimpijavić poslije pobjede protiv Unikahe.

Crvena zvezda savladala je Unikahu 80:76 u meču 24.kola Evrolige. Trener crveno bijelih Dušan Alimpijević bio je zadovoljan poslije desete pobjede ove sezone u Evroligi.

“Vratili smo samopouzdanje kroz ovu utakmicu. Pogodili smo deset trojki. Nije bilo nimalo lako jer je iza nas težak period i zbog toga je ova pobjeda jako važna”,rekao je Alimpijević i nastavio:

“Čestitam igračima na dobrom pristupu i koncentraciji. Zadovoljan sam gotovo svim segmentima, osim branjenja njihovog ofanzivnog skoka. Žao mi je zbog toga, jer smo odigrali sjajnu odbranu, ali su oni zbog ofanzivnog skoka ostajali u egalu. Ovo je timska pobjeda. Natjerali smo ih na veliki broj izgubljenih lopti. Utisak odbrane je još bolji, jer jedan od najboljih igrača u defanzivi Nemanja Dangubič nije igrao na ovom meču”, rekao je Alimpijević.

Alimpijević se osvrnuo i na šanse njegovog tima za plasman u plej-of Evrolige.

Vidjeli ste želju i žar za pobjedom. Pred nama su važne obaveze u ABA ligi i želimo da sa dvije pobjede završimo na prvom mjestu. U Evroligi imamo još neke minimalne šanse, ali za mene je ovo već odlično. Deset pobjeda sa timom koji je tek krenuo u ovu priču je za mene fenemonelana stvar. Makabi, Baskonija imaju veće šanse, ali dok god postoji šansa mi ćemo se boriti. Uzmimo španske timove za primjer, Unikaha ima pobjeda kao i mi, a Barselona i Valensija su iza nas, kazao je trener Zvezde.

foto:printscreen/youtube

About The Author

Možda ste propustili