Bratski duel

Košarkaši Partizana u utorak dočekuju Monako u 3. kolu Top 16 faze Evrokupa.

U prva dva kola, oba tima imaju učinak od pobjede i poraza, a crno-bijeli se zbog boljeg koš količnika nalaze na čelu grupe.

Utakmica počinje u 19 časova, a pred duel sa francuskim timom, krilo crno-belih, Bandža Si poručuje:

“Biće veoma teško igrati protiv Monaka, U timu imaju puno iskusnih igrača, sa nekima od njih sam imao priliku da igram i znam koliko opasni mogu da budu. Talentovani su, atletski veoma dobri, ali mi ćemo se dobro pripremiti za izazov koji je ispred nas. Fokusiraćemo se na sebe i na ono što mi najbolje možemo da uradimo da bismo došli do pobjede”, rekao je Si koji će u utorak igrati protiv svog rođenog brata.

“Igrati protiv brata, za mene je uvijek posjeban osjećaj. Do sada, igrao sam protiv njega čak 12 puta, ali ovo je prvi put da se srećemo od kad sam u Partizanu. Definitivno mogu da kažem kako je fenomenalan osjećaj igrati protiv članova porodice, jer su te utakmice uvijek veoma, veoma, dobre”, istakao je Si.

Plejmejker Partizana NIS, Markus Pejdž, takođe ističe da će sutrašnji meč biti težak.

“Sutra je veoma važna utakmica za nas i svi smo itekako uzbuđeni zbog toga. Igrali smo veoma dobro posljednjoj utakmici Evrokupa na domaćem terenu, i želimo da tako nastavimo i da nastavimo pobjednički niz na domaćem terenu. Na taj način želimo da ostanemo na vrhu tabele i da povećamo naše šanse za prolazak u četvrtfinale. Biće teško, oni su sjajan tim, ali ako budemo odigrali dobru utakmicu, snažno i timski, mislim da imamo dobre šanse za pobjedu”, poručio je Pejdž.

Trener Partizana NIS, Andrea Trinkijeri je povodom sutrašnje utakmice izjavio:

“Pred nama je nova sjajna utakmica Top 16 faze Evrokupa pred našim sjajnim navijačima. Monako je veoma, veoma solidan tim sa fenomenalnim trenerom. Ova utakmica je odlična šansa za nas da ponovo uživamo i da pokušamo da još jedom podignemo naš nivo igre”, rekao je Trinkijeri.

(Foto: KK Partizan,Dragana Stjepanović)

About The Author

Možda ste propustili