Srbija poražena od Australije

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije doživela je i drugi poraz na turniru četiri nacije u Kini.

Bolja od srpskih  košarkašica ovoga puta bila je selekcija Australije sa 66:42 (10:11, 10:10, 30:10, 16:11).

Prvo poluvreme proteklo je u stalnom vođstvu reprezentacije Srbije. Igra na mali broj poena govori da su oba tima bila veoma čvrsta u odbrani, na ivici faula, što su arbitri tolerisali. Interesantno je da je Srbija  prvo poluvrijeme završila u plusu i pored sedam promašenih slobodnih bacanja, sedam uhvaćenih lopti manje i bez pogođenog šuta za tri poena.

Ključna je bila treća četvrtina, u kojoj su Australijanke za samo pet minuta postigle isti broj poena koliko su dale u čitavom prvom poluvremenu. Poslužio ih je šut za tri poena, pa su u tom periodu dale čak četiri trojke, a imale su i četiri lagane realizacije iz kontranapada, poslije ukradenih lopti.

Srbija je na ovoj utakmici pogodio samo jednu trojku iz 14 pokušaja, a realizovao je samo 47 posto izvedenih slobodnih bacanja. Australija je dominirala u skoku (44-27) uz 14 uhvaćenih lopti u ofanzivi. Srbija je imala samo tri asistencije, uz osam ukradenih i 16 prodatih lopti.

“Ušli smo nervozno u sam početak utakmice što se odrazilo na naš napad i generalno na napad na cijeloj utakmici, jer smo davali samo po desetak poena po četvrtini. Ono što je dobro, što smo u prvom poluvremenu kontrolisali njihov napad, ali od treće četvrtine smo dopustili veliki broj poena iz kontranapada i opet smo imali problem u skoku. Ekipa Australije je dosta
fizički jača od nas. Imali smo dosta problema sa njima u igri jedan na jedan i u skok igri”, istakao je trener Miloš Pađen.

Australija se priprema za Svjetski šampionat koji se krajem septembra održava u Španiji, gdje će igrati u grupi zajedno sa domaćinom, Francuskom i Letonijom. Na FIBA svetskoj rang listi zauzimaju četvrto mjesto. Bile su bronzane na prošlom Svjetskom šampionatu u Turskoj, dok su 2006. godine na Mundijalu osvojile zlato.

Srpsku reprezentaciju na turneji u Kini očekuje još duel u ponedeljak od 10 časova po našem vremenu protiv Argentine, dok će još tri utakmice protiv istih protivnica odigrati u gradu Huaihua-Jišou.

SRBIJA: Popović, Čađo 6, Jovanović 4, Račić 1, Crvendakić 2, Škorić 3, Brajković, Stanković 10, Cukić 5, Topuzović 2, Stanaćev 5, Mandić 4.

AUSTRALIJA: O’Hej 11, Lejvi 4, Mensfild 4, Blikevs 2, Grifin 14, Ebzeri 6, Madgen, Kunek 2, Magbegor 8, Garbin 1, Sikemp 4, Tupea 10.

tekst i foto:kss

About The Author

Možda ste propustili