//Šarić: Nije svadba pa da idu pozivnice

Šarić: Nije svadba pa da idu pozivnice

Košarkaši Hrvatske opet razočarali navijače.

Hrvatska po imenima ima jednu od boljih reprezentacija u Evropi sa četiri NBA igrača( Bogdanović, Šarić, Žižiž, Zubac), ali igraju kao da su s eprvi pu skupili. Posljednji primjer je poraz od Poljske. Kada se meč lomio po ko zna koji put Hrvatska je odigrala katastrofalno.

Uglavnom igra se svodi na daj loptu Bogdanoviću i Šariću pa šta oni urade sami protiv svih. Kad i daju povratnu loptu ona ispadne (Simon) ili kao u slučaju Stipčevića ne dobaci do koša otvorenu trojku.

Dario Šarić je sa Sportske novosti pokušao objasniti šta se dešava sa reprezentacijom.

”Nismo očekivali ovakav rasplet. Ne može se reći da nismo dali sve što smo mogli. I ne znam što bih rekao, možda je ovo naš limit. Bez obzira na to što igramo u dobrim klubovima, možda nismo dovoljno kvalitetni da izvučemo ovakve stvari”, rekao je Dario Šarić pa nastavio:

”Ovo je unazadilo naše realne šanse. Postoje neke mogućnosti, neko priča i o pozivnici, ali slažem se kako to nije svadba da se dijele pozivnice. Veliki pritisak je tu, specifična je situacija. I jednostavno je teško, neka atmosfera, sve uvijek na nož. Možda i mi nismo tome dorasli iskustvom. Kako god okrenem, tu smo gdje jesmo. Svaki je naš koš težak, nemamo razrađene akcije, nismo stvorili hemiju. Vjerujem li da ćemo na SP? Moram reći da vjerujem.”

Bojan Bogdanović najbolji strijelac u istoriji Hrvatske donekle se slaže sa Šarićem.

“Nemam riječi, ne znam što bih rekao. Tu smo gdje zaslužujemo biti. Bunili smo na FIBA-u što nismo mogli igrati protiv Rumunije i Holandije u punom sastavu, sad smo igrali, pa se dogodilo isto. S ove dvije pobjede bili bismo debelo unutra. Sad smo debelo vani. Igrali smo agresivnije nego u petak, ali je nedopustivo da u zadnje dvije, tri minute se dogodi da nismo u dvije četvrtine u bonusu, mi udvajamo ispod koša, pa primamo tricu, daju nam lagane zicere. Ne znam što bih rekao”, rekao je Bogdanović za Sportske novosti.

Mnogi sumnjaju i u autoritet selektora Anzulovića.

“Uspjeli smo se vratiti, imali tri lopte za vodstvo, otvorenu tricu, zicer i izgubljenu loptu, a kad sve to napraviš, onda nisi ni zaslužio dobiti utakmicu. Što sada? Nismo ovo očekivali, ali moramo svi sjesti unutar Saveza i vidjeti u kojem pravcu idemo dalje. Dok god postoje i teoretske šanse, pokušaćemo odigrati najbolje što možemo. To je obaveza svih nas. Glupo je pričati, znali smo u kojoj smo situaciji, ali imamo pravo na nadu”, rekao je Anzulović.

foto.fibabasketball

TAGS:

Comments

comments