//Hrvatska korak dalje od Kine

Hrvatska korak dalje od Kine

Košarkaši Hrvatske poraženi u Gdanjsku.

Hrvatska je u septembarskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, u kojima je mogla računati na NBA igrače, doživjela dva poraza. Poslije poraza od Litvanije u Osijeku, večeras su dobili novi “šamar”. Poljska je slavila pobjedu 79:74 (21:21, 10:15, 23.22, 25:16).

Po ko zna koji put Hrvatska je izgubila u neizvjesnoj završnici. U posljednja dva minuta viđene su neke početničke greške, lopte koje su ispadale iz ruku, dok je Poljska s druge strane igrala koncentrisano i došla do četvrte pobjede.

Na drugoj strani Hrvatska je peti put poražena u ovim kvalifikacijama, a do kraja istih neće moći računati na igrače iz NBA lige.

Poljsku su do pobjede vodili Adam Vačinski, koji je dao 21 poen, Adam Hričanijuk strijelac 14 koševa, te Mateuš Ponitka i i Sloter, koji su dodali po 12.

U reprezentaciji Hrvatske Bojan Bogdanović najefikasniji sa 22, Dario šarić je dao 17 i Ante Žižić se zaustavio na 13 poena.

U ostalim mečevima Italija je slavila protiv Mađarske u gostima 69:63 i Litvanija je sa 95:93 pobijedila Holandiju nakon produžetka. Litvanci su nakon ove pobjede ovjerili vizu za Kinu.

TABELA: Litvanija 8-0, Italija 6-2, Mađarska 4-4, Poljska 4-4, Holandija 3-5, Hrvatska 3-5.

foto:fibabasketball

Comments

comments